apr 05 2010

Påsken 2010

Published by at 22:24 under Dagsedel

Den här påsken tillbringade Margot och jag tillsammans ”hemma” i Fagersta. Som alltid i april växlar vädret, så vi såg både snöfall, hällregn och – tack och lov – strålande sol. Tänk vad solsken betyder så här års, och värmen. Underbart! Vår helg har känts skönt lugn och vederkvickande. Stackars Margot fick dock dras med en besvärlig förkylning.

På påskafton (med solsken) besökte traditionsenligt Margots barn med familjer (med undantag för Jeanette och småflickorna som hälsade på släkten i Grythyttan) och vi åt ett gott påskbord tillsammans. Mycket trevligt.

Påskdagen väckte oss med strålande sol som vittnade om en skön dag.

Nu håller vintern på att släppa taget. Våren har erövrat lite barmark utanför Margots stuga och snön sjunker ihop så sakteliga. O, så skönt!

Efter frukost måste jag återvända till E-tuna för att ta emot Håkan med familj som gladde med ett besök på väg hem från påskfirande i Stockholm.  Laxfiléer under ett täcke av fetaostkräm (med yoghurt) gräddat i ugnen, stod på bordet  när  dom kom.  Det var uppskattat av alla kan jag säga. Sen blev det fika hemma hos Petra, Johan och Neo, som avslutning på dagen. Ja, vi hann med några ronder Mexican Train också innan vi släckte lamporna.

Mexican Train är ett jättetrevligt sällskapsspel. Kerstin (under lampan) koncentrerar sig, medan Amanda och Victor ser på. Nacken till höger är Håkans.

I dag, annandag påsk, var det grått väder igen. Som gjort för ett besök i Vattenpalatset av somliga, som inte valde en shoppingrunda på stan i stället.  Pizzamiddag på Akropolis med kaffetår hemma hos Olsson, där även familjen Nieminen anslöt, avslutade påskfirandet det här året. Håkan och ”flickorna” styrde hemåt medan Victor (som skall vara hos mig under praktikvecka i Pingstkyrkan) och jag började ställa om till vardag igen. Tack ungdomar för besöket. Mycket uppskattat!

Kommentarer inaktiverade för Påsken 2010